Hialuronas ar botulinas?

Visą gyvenimą mus lydi amžina svajonė – išlikti jauniems ir gražiems. Tačiau, kaip tai padaryti, kai laikas bėga, o mes senstame, lėtėja mūsų medžiagų apykaita, kinta odos struktūra ir veidrodyje pastebime vis daugiau raukšlių veide? Kaip greitai ir be chirurgo pagalbos panaikinti erzinančias, nuo senėjimo atsiradusias raukšles, kurios jau ilgą laiką neduoda ramybės? Kokios priemonės ir procedūros yra pačios efektyviausios ir veiksmingiausios? Šie klausimai iškyla kiekvienai moteriai, kuri nori panaikinti ar sumažinti atsiradusias ir ryškėjančias raukšles.

Neverta laukti, kol raukšlės taps ypač gilios, o veidas papilkės ir neatpažįstamai susens. Kuo anksčiau pradėsime rūpintis savimi – tuo geresnis bus rezultatas. Botulino toksinas rekomenduojamas moterims, kurios nori greito rezultato. Šis raukšlių naikinimo būdas yra saugus bei efektyvus. Procedūros metu naudojamos labai mažos preparato dozės. Preparatas suleidžiamas tik į tam tikrus raumenis arba po oda. Po botulino toksino injekcijų numalšinamas nervinės ląstelės impulsas tarp nervo ir raumens. Oda tampa lygesnė, o po 2 – 4 procedūrų, raukšlės pradeda pastebimai mažėti, kol visai išnyksta.

Dar vienas efektyvus būdas sumažinti ir panaikinti raukšles – tai hialurono rūgšties injekcijos. Jomis ne tik sumažinamos ir panaikinamos raukšlės, bet ir atkuriamas veido kontūrų pilnumas. Moterims, siekiančioms įveikti ne tik raukšles, bet dar ir pasididinti lūpų apimtį, koreguoti jų kontūrus, rekomenduojamos hialurono rūgšties injekcijos. Šios procedūros pagalba taip pat galima padidinti skruostų zoną, smakro sritį.

Hialurono injekcijos atliekamos:

  • burnos ir nosies raukšlėms;
  • raukšlėms virš lūpų;
  • pasmakrės raukšlėms;
  • nusvirusiems lūpų kampučiams;
  • lūpų putlumui ir formai atkurti bei kt.

Hialurono rūgšties injekcijų procedūra užtrunka vos 15 – 30 minučių, o poveikis pastebimas iškart po procedūros. Galutinis tikslo rezultatas pastebimas po dešimties dienų. Rezultatai išlieka individualiai, poveikis gali išlikti nuo 3 iki 18 mėnesių po atliktos procedūros. Hialurono rūgšties injekcijas galima derinti ir su:

  • cheminiu odos šveitimu (pilingais);
  • botulino toksino injekcijomis;
  • kitomis kosmetinėmis procedūromis.

Palyginti botulino toksino ir hialurono rūgšties injekcijų poveikį – sudėtinga, nes kiekvienas atvejis yra skirtingas ir individualus. Kalbant apie privalumus, moterims, norinčioms ne tik raukšles pasinaikinti, bet ir pasidailinti veido kontūrus, vertėtų rinktis hialurono rūgšies injekcijas. O moterims, siekiančioms greito rezultato naikinant raukšles, vertėtų rinktis botulino toksino injekcijas. Kalbėti apie procedūrų privalumus bei trūkumus tai pat sudėtinga dėl skirtingos odos struktūros, raukšlių gylio ir pan., todėl kiekvienai apsisprendusiai pasigražinti, pirmiausia, rekomenduojame kreiptis į gydytoją specialistą, kuris paskirs pačią efektyviausią raukšlių lyginimo procedūrą.